Naujienų srautas

Gyvenimas2019.04.17 09:25

Mokslininkai perspėja: net nedidelis kiekis mėsos kasdien gali padidinti riziką susirgti vėžiu

Britų mokslininkai teigia, kad net ir nedidelis kiekis raudonosios ar perdirbtos mėsos, jei ji vartojama kasdien, gali smarkiai padidinti riziką susirgti storosios žarnos vėžiu. Tokią išvadą Oksfordo universiteto ir britų Vėžio tyrimo centro specialistai paskelbė išanalizavę beveik pusės milijono žmonių sveikatos duomenis.

Mokslininkų skaičiavimu, jeigu per dieną suvalgoma ne viena, o trys šoninės riekelės, rizika susirgti storosios žarnos vėžiu iškart padidėja 20 procentų.

Mokslininkai taip pat skaičiuoja, kad iš 41 tūkstančio vėžiu sergančių žmonių šios ligos neturėtų 5 tūkstančiai, jeigu apskritai nebūtų valgę mėsos.

Specialistai neneigia, kad perdirbta mėsa gali būti ir naudinga ir kad žmonės, valgantys mėsą, gali būti sveiki, tačiau pabrėžia, kad jos kiekius reikėtų gerokai sumažinti.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi