captcha

Jūsų klausimas priimtas

Deramasi dėl jautienos eksporto į Japoniją

Ar lietuviška jautiena galės keliauti į Tekančios saulės šalį, paaiškės jau greitai – gegužės pradžioje į mūsų šalį planuoja atvykti japonų ekspertai įsitikinti, kad Lietuvoje auginami galvijai – sveiki, o mėsa – kokybiška. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), aktyviai ieškodama naujų rinkų lietuviško maisto eksportuotojams, jau pernai glaudžiai bendradarbiavo su Japonijos kompetentingomis institucijomis..
A, Kubaičio (BFL) nuotr.
A, Kubaičio (BFL) nuotr.

Ar lietuviška jautiena galės keliauti į Tekančios saulės šalį, paaiškės jau greitai – gegužės pradžioje į mūsų šalį planuoja atvykti japonų ekspertai įsitikinti, kad Lietuvoje auginami galvijai – sveiki, o mėsa – kokybiška. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), aktyviai ieškodama naujų rinkų lietuviško maisto eksportuotojams, jau pernai glaudžiai bendradarbiavo su Japonijos kompetentingomis institucijomis..

„Japonai gerai vertina Lietuvoje veikiančią maisto ir veterinarinės kontrolės sistemą. Patikimos šalies įvaizdį užsitarnavome, kai 2012 m. Australijos maisto standartų agentūra Lietuvą dėl vadinamosios galvijų kempinligės oficialiai pripažino mažiausios rizikos šalimi ir atvėrė savo rinką lietuviškai jautienai“, – sako VMVT direktorius dr. Jonas Milius.

Kitas svarus argumentas – Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) tyrimų rezultatų pripažinimas lygiaverčiais atliekamiems Japonijoje. 2014 metų balandžio 1 dieną Japonijos apsaugos, darbo ir gerovės ministerija NMVRVI įtraukė į šios šalies patvirtintų užsienio analitinių institucijų sąrašą.

Šaltinis www.elta.lt

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...