captcha

Jūsų klausimas priimtas

Kaune mokys duonos kepimo paveldo paslapčių

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre duris atvėrė du praktinio mokymo centrai. Juose bus mokoma paveldo paslapčių – pagal senuosius receptus kepama duona, gaminami mėsos ir konditerijos gaminiai. Praktinės pamokos taip pat vyks būsimiems viešbučių ir restoranų darbuotojams.
L. Brundzos (BFL) nuotr.
L. Brundzos (BFL) nuotr.

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre duris atvėrė du praktinio mokymo centrai. Juose bus mokoma paveldo paslapčių – pagal senuosius receptus kepama duona, gaminami mėsos ir konditerijos gaminiai. Praktinės pamokos taip pat vyks būsimiems viešbučių ir restoranų darbuotojams.

Praktinio mokymo centrų atidarymo šventėje pristatytos jų teikiamos galimybės. Centruose esančią modernią įranga ir technologines naujoves galės išbandyti ir įmonės, o jų darbuotojai – kelti kvalifikaciją.

„Šis praktinio mokymo centras yra unikalus tuo, kad sudarytos visos sąlygos mokantis mėsos technologijos, mokantis duonos kepimo ir mokantis konditerijos gaminių“, – kalbėjo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro direktorius Alvydas Grevas.

Naujuose cechuose ne vien moderni įranga. Čia sumūryta ir viena didžiausių Lietuvoje malkomis kūrenamų krosnių. Duonininkai giriasi, kepantys iš tiesų natūralią, su plikiniais ir raugais, be pagerintojų ruoštą duoną.

„Senovinė krosnis, kuri kūrenama malkomis ir duona kepama ant pado naudojant šilumą gautą degant malkoms įkaistant krosnies padui, sienelėm ir skliautui. Jeigu mes kepam duoną ventiliacinėse ir kitokiose krosnyse mūsų visos kvapniosios medžiagos turi savybę išgaruoti, o čia viskas sugeriama duonelės – tai ką paskleidė kmynai, linų sėmenys, medus – viskas lieka duonoje“, – pasakojo profesijos mokytoja Salomėja Česnulevičienė.

Mėsos ir konditerijos gaminiai taip pat ruošiami pagal kulinarinio paveldo receptus.

„Gaminame skilandžių, karkų ir šoninės viniotinių, šalto rūkymo dešras. Taip, kaip gamino seneliai – pagal senolių receptūras“, – sakė profesijos mokytoja Žydronė Žarskienė.

„Sviestas, cukrus, grietinėlė, kiaušiniai be abejo, truputėlį aromatizatorių, tai gali būti citrina, apelsinai, jų žievelės ir iš šitos klasikinės receptūros turim puikiausią gaminį – kultūros paveldo šakotį“, – sakė profesijos mokytoja Kristina Krikštolaitienė.

Būsimieji viešbučių ir restoranų darbuotojai praktikuosis Kauno senamiestyje įsikūrusiame mokomajame viešbutyje ir restorane. Įrengta ir mokomoji parduotuvė – joje bus prekiaujama mokinių pagamintais gaminiais.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...