captcha

Jūsų klausimas priimtas

Lietuviai Berlyne prisistatė kaip ekologiški ūkininkai

Berlyne atidaryta viena populiariausių pasaulyje tarptautinė maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2014-tieji“.
A. Ufarto (BFL) nuotr.
A. Ufarto (BFL) nuotr.

Berlyne atidaryta viena populiariausių pasaulyje tarptautinė maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2014-tieji“.

Lietuva šioje parodoje prisistato kaip valstybė, eksportuojanti žemės ūkio ir maisto produktus, puoselėjanti ekologinį ūkininkavimą, išskirtinių ar naujų žemės ūkio ir maisto produktų gamybą.

Šį kartą Berlyno parodų rūmuose Lietuvos ekspozicija – medinė stilizuota pirkia, kaip niekada didelė – daugiau nei trys šimtai kvadratinių metrų. Parodoje svetingos šeimininkės lininiais rūbais pristato dviejų dešimčių įmonių, ir ūkininkų  ekologiškus bei išskirtinės kokybės maisto produktus ir tautinį paveldą.

Taip pat savo pieno ir mėsos gaminius eksponuoja stambios įmonės-eksportuotojos. Jau septintus metus savo ekologiškus kumpius, dešras, kitus gardumynus į  mugę atvežanti Audronė Žilienė šį kartą su pasididžiavimu rodo ką tik ES tradicinio gaminio ženklu padabintą skilandį.

„Žalioji savaitė“ Berlyne vyksta jau 79-ąjį kartą, Lietuva joje dalyvauja dvyliktus metus iš eilės. Žemės ūkio ministerija pristato parodos lankytojams pieno ir mėsos įmonių gaminius, kurie jau eksportuojami į Vokietiją.

„Vokietija patenka į penketuką šalių, į kurias daugiausia vežame produktų. Tai pristatome gaminius, duodame paragauti“, – sakė Lietuvos Žemės ūkio ministerijos Tarptautinių santykių ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Kėkštienė.

Žalioji savaitė ypatinga tuo, kad čia susitinka žemės ūkio politikos kūrėjai, aptariamos naujausios strategijos. Penktadienį į Lietuvos ekspoziciją užsukę Vokietijos žemės ūkio ministras ir Berlyno meras ragavo ekologiškų produktų, gyrė lietuvišką duoną ir sultis.

Lietuvos žemės  ūkio ministras Vigilijus Jukna sakė, jog šiemet diskutuojama apie aprūpinimą maistu, nes pasaulyje per milijardą žmonių neturi galimybės tinkamai maitintis. Todėl tokie susitikimai, kartu su politikais leidžia ieškoti būdų, kaip pagaminti daugiau maisto ir aprūpinti gyventojus maisto produktais.

„Žalioji savaitė“ dar vadinama ir „Pasaulio virtuvės“ paroda. Tad ir lietuvių stende lankytojai vaišinami ekologiškais ir kulinarinio paveldo valgiais.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...