captcha

Jūsų klausimas priimtas

EK lietuvišką varškės sūrį pripažino saugomu produktu

Europos Komisija į saugomų produktų sąrašą įtraukė lietuvišką varškės sūrį. Jis tapo trečiuoju lietuvišku saugomu produktu Europos Sąjungoje.
A. Ufarto (BFL) nuotr.
A. Ufarto (BFL) nuotr.

Europos Komisija (EK) į saugomų produktų sąrašą įtraukė lietuvišką varškės sūrį. Jis tapo trečiuoju lietuvišku saugomu produktu Europos Sąjungoje.

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad EKį saugomų kilmės vietos nuorodų registrą sūrį įtraukė praėjusią savaitę.

„Lietuvoje varškės sūris XVI amžiaus dvarų inventoriuose buvo gaminamas jau viduramžiais. Daug rankų darbo reikalaujantis gamybos būdas, kuomet masė rankomis kemšama į tradicinius reto audinio trikampius sūrmaišius, kurių platesnis galas užrišamas mazgu, ir sūris įgauna specifinę trikampės prizmės su suapvalintais kampais formą, išsaugotas  iki šių dienų. Tai  yra neatsiejama Lietuvos kulinarinio ir tautinio paveldo bei įvaizdžio dalis“, – ministerijos pranešime teigė Kokybės politikos skyriaus vedėja Angelė Liubeckienė.

Anot ministerijos, tokio pat pripažinimo laukia Stakliškių midus, sūris „Liliputas“, Daujėnų naminė duona bei žemaitiškas kastinys. Šiuo metu į registrą yra įtraukti lietuviškas skilandis bei Seinų-Lazdijų medus.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...