captcha

Jūsų klausimas priimtas

Lenkiškuose baravykuose – nuodingų grybų pėdsakai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo informaciją Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF apie galimai nesaugius lenkiškus grybus, rašoma pranešime spaudai.
E. Zagrebnevo (BFL) nuotr.
E. Zagrebnevo (BFL) nuotr.

Ištyrus fasuotus lenkiškus baravykus, buvo nustatyta nuodingų grybų (Amanita sp.) pėdsakų. Ekspertų nuomone, tai buvo Amanita phalloides (žalsvosios musmirės), A. verna (baltosios musmirės), A. virosa (smailiakepurės musmirės) dalelių, kurios gali kelti pavojų žmonių sveikatai.

Šių produktų gamintojas – „Jantex Foodservice Spolka Z O.O.“ (Lenkija), grybai buvo išfasuoti į pakuotes po 400 g (brūkšninis kodas – 4 010063 0 58524) ir išplatinti Vokietijoje. Nesaugų produktą į Vokietijos rinką įvežė įmonė „Kaufland Zentallager Frihol“.

Nors šie grybai į Lietuvą nepateko, VMVT ragina vartotojus, apsiperkančius užsienio prekybos centruose, kurį laiką nepirkti fasuotų baravykų.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close