captcha

Jūsų klausimas priimtas

Pajūrio žuvies pardavėjai: trečdaliu kritę pardavimai varo į neviltį

Pajūrio žuvies produktų gamintojai ir pardavėjai stveriasi už galvų – trečdaliu kritę pardavimai varo į neviltį. Verslininkus kiek guodžia prasidėjęs vasaros sezonas, tačiau vėsoki orai kol kas gausių poilsiautojų nesutraukia.
R. Vilimo (BFL) nuotr.
R. Vilimo (BFL) nuotr.

Pajūrio žuvies produktų gamintojai ir pardavėjai stveriasi už galvų – trečdaliu kritę pardavimai varo į neviltį. Verslininkus kiek guodžia prasidėjęs vasaros sezonas, tačiau vėsoki orai kol kas gausių poilsiautojų nesutraukia.

Rūkytų, vytintų ir kitokių produktų į žuvies parduotuvę Vydmantuose tiekia šalia įsikūrusi bendrovė. Jos vadovai sako, kad, prasidėjus vasarai, tenka dirbti dviem pamainomis. Per savaitę apdorojama apie dvi tonas žuvų. Produkcija eksportuojama į Airiją, Angliją, dalis parduodama Lietuvoje. Tačiau paklausa tėvynėje verslininkų nedžiugina, ypač pastaraisiais metais.

„Labai stipriai sumažėjo pirkimai prieš pusantrų metų, apie 30 proc. Netekome daug užsakovų, užsidarė „taškai“, kur būdavo prekiaujama žuvimi. Žuvis gana brangi, algos mūsų, kaip žinome, nedidėjo, o viskas brangsta“, – sako UAB „Taurys“ atstovė Daina Zemblienė.

Dar labiau kritusiais pardavimais skundžiasi mažesni pajūrio verslininkai. Leonas Šemetulskis sako, kad prieš metus per savaitę žuvies produktų parduodavęs už kone tūkstantį eurų, dabar – vos už 100 eurų, tik sėkmingomis dienomis suprekiaujantis po 400 eurų.

Smukusiomis apyvartomis skundžiasi ne tik perdirbėjai, bet ir žuvų tiekėjai. Jų teigimu, kavinės ir restoranai šviežios ar šaldytos žuvies užsisako trečdaliu mažiau nei prieš metus. Restoranų atstovai teigia žaliavos atsivežantys iš užsienio. Ji esą ir kokybiškesnė, ir pigesnė nei čia.

„Vidutiniškai vieną savaitę lašiša yra brangesnė 15 proc., kitą savaitę 5 proc. [kaina] nukrenta. Ta kaina nėra stabili kiekvieną savaitę. Lyginant su pernai, ji yra pakilusi. Manau, kad daugiau turėjo įtakos Rusija ir embargas, galbūt euro įvedimas prisidėjo“, – sako „Momo Grill“ virtuvės šefas Vytautas Samavičius.

Virtuvės šefo teigimu, žuvies patiekalai tokie pat populiarūs kaip ir anksčiau.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...