captcha

Jūsų klausimas priimtas

Specialus tyrimas

2014-05-08 20:29
3830
Įvertinimas: 0
  

Baisiausias žvėris šiame pasaulyje yra žmogus, sako tie, kas vardan gyvūnų gerovės aukoja savo jėgas, laiką, neretai ir sveikatą. Neteisinga sakyti, kad žmonės tampa žvėrimis, nes žvėrims - svetimas žmonių pasaulyje įprastas žiaurumas. Badu marinami šunys, katės išbadytomis akimis, kaip nebereikalingi žaislai gatvėn išmesti keturkojai - tokia, neįprastos Lietuvoje profesijos - gyvūnų gelbėtojų kasdienybė. Kita tema. Sakoma, kad tampame tuo, ką suvalgom. O, kiekvienas iš mūsų, kurie nesam vegetarai, suvalgo apie 50 kilogramų mėsos produktų per metus. Tačiau tikros mėsos tuose produktuose randama vis mažiau. Sojos izoliatai, manai, gyslos, kraujo liekanos, dar - karagenai, natrio nitritas, vandenį sulaikančios medžiagos, polisfatai. Tai pagardai, kuriais net pasenusi mėsa paverčiama skanėstu. Pašnekovai: Laima Šomkienė- VMVT vyr. veterinarijos gydytoja, Justinas Stašys- Gyvūnų gelbėtojas- savanoris, Rūta Liberienė- Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė, Vesta Auškalnienė- gyvūnų gelbėtoja, organizacijos "Lesė" įkūrėja, Kęstutis Kaminskas- Dubingių seniūnas, Raimondas Karpavičius, Ričardas Anusauskas - fotografai, Egidijus Kirkliauskas- Gamtos apsaugos inspektorius, Vytautas Gustaitis- Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas, Žydronė Žarskienė- Mėsos perdirbimo laboratorijos vedėja, Andrius Užkalnis- žurnalistas, maisto vertintojas, Irina Koscelkovskienė- Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros lektorė, Viktorija Septilkienė- Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyr. specialistė, Egidijus Mackevičius- Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius. Laidos vedėjas Daumantas Butkus.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close