Beatos virtuvė. Ruošiamės šventėms: valgomos dovanos, šokolado paslaptys ir pokalbis apie gyvenimo džiaugsmą

Beata ruošiasi Kalėdų šurmuliui virtuvėje – sausainiai gali būti ne tik puikus desertas, bet ir dovana artimiesiems. Florentinai – tarsi ir sausainis, ir saldainis vienu metu. Su keliais neįprastais ingredientais pagaminti skanėstai tikrai papuoš ne vieno šventinį laikotarpį.

Kiti Beatos kepami sausainiai – tokie, kuriuos gautumėte šalia kavos Belgijoje ar Prancūzijoje. „Speculoos“ – lyg prabangi imbierinių sausainių versija.

Prieš kelerius metus Ernestas su Karolina išvyko į Šiaurės Škotiją – lietuvaičiai netruko įsidarbinti šokoladinėje. Maisto technologės profesiją turinti Karolina gamino saldainius, o Ernestas rūpinosi vadyba. Perpratę šokolado paslaptis, pora sugalvojo dirbti nebe kitiems, o sau.

Šokolado manufaktūros įkūrėjas Karolis pristato, kaip paprastai pasigaminti ypatingą desertą – triufelius.

Dar viena idėja valgomoms dovanoms – riešutai su medumi, cinamonu ir kakava. Tai nesudėtingas, lengvai paruošiamas ir unikalus gaminys, kuriam nereikės daug papildomų ingredientų, o taip pat galima pasirinkti, kokius riešutus ketinate ruošti.

Atrodo, kad gyvename nuo vieno taško iki taško, tačiau kiekviename iš jų įsikalbame, kad laimė ateis tada, kai pasieksime kitą tikslą, galų gale – turime visko, išskyrus laimės ir pilnatvės. Gruodis yra tas mėnuo, kai norime būti geri sau ir kitiems, pajusti prasmę. Apie tai, ką reiškia duoti, imti ir kaip patirti laimę, Beata virtuvėje kalbasi su verslo konsultante, Labdaros ir paramos fondo „Esu šalia“ valdybos nare Ingrida Gelminauskiene.

Ved. Beata Nicholson.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau