Už Vilniaus. Keptos duonos kritikas iš Kauno: geriau bloga kepta duona negu jokios keptos duonos

Už Vilniaus

2021.11.03 18:12

Už Vilniaus. Keptos duonos kritikas iš Kauno: geriau bloga kepta duona negu jokios keptos duonos

11
00:00
00:00
00:00
Iškelti grotuvą
  • Grojimo greitis:

Kaunietis Paulius Žvinakis jau pusę metų ragauja keptą duoną ir savo vertinimus skelbia socialiniuose tinkluose.

„Geriau bloga kepta duona negu jokios keptos duonos. Kad ir labai blogą valgau, per kančias, bet vis tiek stengiuosi mėgautis“, – sako Paulius, pabrėždamas, kad kepta duona yra labai skirtinga, todėl jis ir pradėjo ją degustuoti bei vertinti.

Paulius pasakoja, kad įdomiausia jo ragauta kepta duona – tokia, į kurios gabalėlius buvo prikimšta sūrio, o tobuloje keptoje duonoje česnakas, druska, sūris ir majonezas turi jaustis tolygiai.

Paulius – ne tik keptos duonos žinovas, bet ir Kauno rajono savivaldybės gydytojas, nuo pat koronaviruso pandemijos pradžios prisidėjęs prie jos valdymo.

Jis pritaria premjerės Ingridos Šimonytės prognozei, kad iki pavasario persirgs visi nepasiskiepijusieji, ir pabrėžia, kad skatinti skiepytis reikėtų toli gražu ne tik senjorus.

„Už alų ir skalbimo miltelius įstojome į Europos Sąjungą. Kur 100 eurų senjorams išmokama, kodėl nemokėti visai visuomenei? Nes pandemija priklauso nuo visos visuomenės, ne nuo vienos amžiaus grupės“, – dėsto visuomenės sveikatos specialistas P. Žvinakis.

Ved. Edvardas Kubilius

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
logo

Laidos tikslas - pasakoti apie mažesnius Lietuvos regionus (savivaldybes): jų politines aktualijas, geruosius ir bloguosius regionų politikos pavyzdžius; rinkti ir skelbti išskirtines už Vilniaus gyvenančių žmonių istorijas. Laida transliuojama trečiadieniais 18.12 val.

Kiti laidos epizodai

Už Vilniaus

Daugiau
Radioteka sukurta pagal Vokietijos ambasados remiamą audio platformos projektą.