Vartotojų kontrolė. Maisto produktų alternatyvos ir kavos gamybos būdai

Netradicinė maisto gamyba: kepiniai be kiaušinių, grietinėlė be pieno, avokadas vietoj sviesto
Kiaušinis kepiniuose, grietinėlė padaže, kvietiniai miltai duonoje. Be šių produktų daugelis neįsivaizduoja maisto gamybos. Kaip standiklius, rišiklius ir tirštiklius juos naudojame ir namuose ir maisto pramonėje. Kuo galima pakeisti kiaušinius, pieno produktus, kvietinius miltus ir kitus alergijas sukeliančius ingredientus gamindami maistą? Atsakymus rasite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“.

Kavos gamybos būdai: ar tik kavos aparatas leidžia mėgautis gardžia kava?
Karantinas daugelį įspraudė į namų rėmus, bet nenuslopino noro mėgautis gėrimu pagamintu it kavinėje. Per praėjusias Kalėdas viena populiariausių dovanų tapo kavos aparatas, bet ar žmonės neįsigijo dar vieno nereikalingo rakando? Kavos ekspertai teigia, kad ir užpilama kava gali būti gardi, tad ar verta dėl poros puodelių per dieną užgrūsti virtuvę dar vienu buities prietaisu?

Ved. Gintaras Mikalauskas

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau