Atrask Lietuvą. Nuo Lietuvos didikų patiekalų iki dzūkiškų grikinių babkų

Atrask Lietuvą

2021.02.06 15:05

Atrask Lietuvą. Nuo Lietuvos didikų patiekalų iki dzūkiškų grikinių babkų

11
00:00
00:00
00:00
Iškelti grotuvą
  • Grojimo greitis:

Zyplių dvaro aplinkoje įsikūręs restoranas „Kuchmistrai“ puoselėja atgimimą išgyvenančią dvaro virtuvės kultūrą ir kviečia ragauti Lietuvos didikų virtuvės patiekalų. Kuchmistras Artūras Rakauskas meistriškai derina tradicinius ir šiuolaikinius receptus, išmoningai pabrėžia lietuviškos gastronomijos privalumus.

Šilinės kaimo turistinėje sodyboje „Medaus slėnis“ šeimininkauja profesionalus bitininkas Ovidijus Jasinskas. Jo kuriami medaus produktai nepalieka abejingų medui, meduoliams ir midui.

Šeimos restoranėlis „Šilo kopa“ Merkinėje džiugina ekologišku maistu, tradicine įvairių tautų virtuve, jaukia aplinka ir maloniu aptarnavimu. Anot šeimos verslo įkūrėjų Almos Matulevičienės ir dukros Editos Semeniukienės, žmonės, gyvenantys provincijoje kaip ir didmiesčiuose turi būti pamaloninti skaniu ir savito skonio maistu.

Etnografiniame Zervynų kaime Vida Svirnelienė tęsia dzūkiškas kulinarijos tradicijas ir pagal senovės receptus kepa grikines babkas bei keksiukus.

Panevėžio rajone, Naujamiestyje, galima dalyvauti karaimų patiekalų degustacijoje. Apie karaimų virtuvės tradicinius patiekalus ir gėrimus pasakoja renginių studijos „Švenčių kalvė“ vadovė Vilija Petkūnienė, bendrovės „Sodybėlė“ direktorė Gitana Zaviežienė ir karaimė Joana Samulevičiūtė.

Ved. Jolanta Jurkūnienė

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
logo

Pažinę Europą ir apkeliavę egzotiškus kraštus lietuviai ima atsigręžti į protėvių sukurtas vertybes ir jas naujai atranda. Po Lietuvą keliaukime kartu su laida „Atrask Lietuvą“. Laida transliuojama šeštadieniais 15.05 val.

Kiti laidos epizodai

Atrask Lietuvą

Daugiau
Audioteka sukurta pagal Vokietijos ambasados remiamą audio platformos projektą.