Gamina vaikai. Mažieji šefai sukurs tikrą bandelių šventę

kepinius, kurie gali būti ir saldūs, ir ne visai saldūs. Tai – pačios minkščiausios, kvapniausios ir šilčiausios, ką tik iš orkaitės ištrauktos bandelės. Laidos vedėjai pripažįsta, kad bandeles reikėtų valgyti su saiku, bet retkarčiais pasilepinti tikrai galima. Ypač tada, jei jos ruošiamos tik iš sveikų maisto produktų. Tad per daug nieko nelaukę, Giedrius ir Mantė į įvairiausiais ingredientais pripildytą virtuvę kviečia savo artimuosius gardžiausiais patiekalais mėgstančius nustebinti mažuosius šefus – Bernardą, Kotryną ir Upę. O tam, kad kulinarai jaustų didesnę motyvaciją pagaminti tikrus meno šedevrus, ekranuose pasirodo ir iškalbingoji mažųjų komisija – Benas, Luka Marija ir Gabrielė.

Tik jauniesiems šefams įžengus į virtuvę, Giedrius ir Mantė pristato laidos užduotį – reikia pagaminti tris bandeles – dvi saldžias ir vieną sočią. Toks iššūkis labai pradžiugina linksmąją kulinarų kompaniją ir vaikai kimba į darbus. Virtuvėje netrūksta šefų juoko ir pagalbos vieni kitiems. Visiems sekasi puikiai, vienintelis trukdis šįkart – laiko trūkumas. Šefai stengiasi kiekvieną bandelę pagaminti nepriekaištingai, todėl užtrunka šiek tiek ilgiau nei planuoja. Bet ar tai jiems sutrukdys laimėti? Atsakymą žino šmaikščioji vaikų komisija, kuri šįkart žada būti atlaidi.

Nenorėdami atsilikti nuo išradingųjų šefų, Giedrius ir Mantė laidos pabaigoje taip pat nusprendžia gaminti bandeles-pyragėlius. Jiems reikia: sluoksniuotos bemielės tešlos, kelių pomidorų, druskos, aliejaus ir tarkuoto sūrio. Vedėjai iš tešlos su stikline formuoja apskritimus. Ant skardos tiesia kepimo popierių, ištepa jį aliejumi, ant jo deda tešlos apskritimus ir ant viršaus dėlioja griežinėliais pjaustytus pomidorus. Pastaruosius apibarsto druska, aptepa aliejumi, gardina tarkuotu sūriu ir šauna į orkaitę. Kepa neilgai, stebi, kol gražiai apskrus.

Ved. Giedrius Savickas.

js/mediateka-article-js