Prieskonius rinkitės atsakingai: patarimai, kaip nustatyti, ar turimi prieskoniai nėra klastotė

Pagaminti gardų patiekalą be prieskonių – beveik neįmanoma. Žmonės tą suprato dar senų senovėje, kai kurie prieskoniai buvo brangesni net už auksą, o už jų padirbinėjimą grėsė mirties bausmė. Šiandien prieskoniai prieinami visiems ir už juos nebereikia atiduoti pusės karalystės, o už jų klastojimą gresia tik piniginė bauda. Parduotuvių lentynose – šimtai prieskonių pakelių. Tad kaip žinoti, kurie prieskoniai kokybiški? Ir kaip atskirti tikrus prieskonius nuo klastotės? Į šiuos ir kitus klausimus atsako LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ tyrimas.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau