Beatos virtuvė. Egzotiška sriuba, populiarieji Drevernos žuvies maltinukai, rudeniškas pyragas ir pažintis su Žilevičiais

Jei norisi egzotiško ir greito maisto, galite pasinaudoti Beatos patarimu – ji tuomet gamina azijietišką sriubą. Laksa vadinamos sriubos receptas kilęs iš Malaizijos, o joje – prieskoniai, ciberžolė, čili, imbieras, krevečių pasta. Receptas, įkvėptas šio patiekalo – iš to, ką galima rasti namuose pas kiekvieną.

Šįkart Beata leidžiasi laivu Drevernos upe. Nors kelionės tikslas – žuvies kotletai, tačiau beplaukiant laukia ir malonus pokalbis su Rusnės gyventoju žveju Kęstučiu Kėriu.

Žvejo Kęstučio ir jo žmonos Ramunės namuose gimęs žuvies kotletukų receptas šiandien nebėra giminėje saugoma paslaptis – jų paragauti gali kiekvienas, atvykęs į Dreverną. Restorane gaminami Lydekos maltinukai – populiariausias patiekalas, tapęs tradiciniu.

Ruduo – pats metas kepti pyragus, o tarp visų jų populiariausia išlieka obuolių pyragas. Šįkart Beata ruošia vokišką šio pyrago versiją, kadangi viršutinis jo sluoksnis – trupiniai, kuriais dažnai gardinami šios šalies virtuvės desertai.

Akylesni „Beatos virtuvės“ žiūrovai pastebės – moteris, pas kurią svečiuojasi Beata, jau matyta praeitame sezone, kur „Giminės recepte“ gamino neeilinį patiekalą – kraujinius vėdarus. Gastronominių susitikimų vietos Klaipėdoje įkūrėja Lina Žilevičė papasakos, kaip prasidėjo jos meilė maistui ir kaip tapo vietine žvaigžde.

Nors pokalbis su Žilevičiais – labai įdomus, tačiau metas šį tą pagaminti. Šįkart Lina pasiruošė parodyti, kaip pasigaminti visur tinkantį mėsos teriną, kurį valgyti galima net savaitę.

Ved. Beata Nicholson.