Vartotojų kontrolė. Geriausių alyvuogių rinkimai ir mitai apie jas bei tinkamas rudens gėrybių sandėliavimas

I tema. Alyvuogės

Dar visai neseniai apie alyvuoges beveik nieko nežinojome, o dabar jų pasiūla – didžiulė. Itališkos, ispaniškos, graikiškos – kaip galvojate, kurios yra geriausios? Kaip išsirinkti pačių kokybiškiausių – ieškant pagal dydį, spalvą, o gal viskas dėl kauliukų? Mitas ar tiesa, kad juodosios alyvuogės yra nudažytos žaliosios? Reportaže kalbama ir apie įvairius marinatus bei įdarus, kurie (ne)praturtina alyvuogių. Sužinokite atsakymus į šiuos ir kitus klausimus ir išgirskite, kiek alyvuogių iš viso galima suvalgyti per dieną.

Tai, ką būtina žinoti apie rudens gėrybių sandėliavimą: ekspertai sako – jų į vieną rūsį nesudėkite

Nuostabus jausmas, kai žiemą galime paragauti savo užaugintų daržovių ar vaisių – nuo kopūstų iki obuolių. Laimei, yra būdų išsaugoti sodo ir daržo gėrybes per visą žiemą – sandėliavimas, šaldymas, konservavimas ar džiovinimas yra tam patikimi būdai. Tačiau kaip ir kur saugoti šiuos produktus, jei norime juos valgyti šviežius? Atsakymai – reportaže.

Ved. Gintaras Mikalauskas.