Beatos virtuvė. Viskas, ko nežinojote apie obuolius, ūkininkės konservavimo patarimai ir gardaus prancūziško pyrago receptas

Asvejos regioniniame parke Molėtų rajone įsikūręs Gediminas Cijūnaitis gali pasigirti vos ne tikru obuolių rojumi. Iš ūkininko sužinosite, kokias obuolių veisles rinktis, kad gausiu derliumi galėtumėte džiaugtis kiekvienais metais, kurie obuoliai labiausiai pažeidžiami, o kurie – stipriausi, o Birutė Cijūnaitienė pasidalins gardaus obuolių pyrago su varške receptu.

Visada smagu turėti įdomesnį, ne taip dažnai gaminamą receptą, kuriuo galėtumėte pradžiuginti svečius, todėl Beata Nicholson siūlo išbandyti sicilietišką klasikinį makaronų patiekalą su baklažanais.

LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ autorė ir vedėja Beata Nicholson atskleidė, kur pati dažnai ieško įvairiausių daržovių ir mišrainių. Ūkininkė Elvyra Katilienė Marijampolėje gali pasigirti ypač gausiu daržovių derliumi, visų jų turguje neparduosi, todėl Elvyra ėmė konservuoti ir gaminti įvairius padažus bei mišraines. Ūkininkė pasidalijo ir cukinijų užkandėlės su apelsinų sultimis receptu.

Ruduo – pats metas pradžiuginti namiškius gardžiu, prancūzišku obuolių pyragu. Kaip paprastai ir greitai jį pasigaminti – Beatos Nicholson recepte.

Kulinarinė pokalbių laida. Ved. Beata Nicholson.

js/mediateka-article-js