Beatos virtuvė. Neįprasti desertai, vakarienė skardoje ir susitikimai su gamtininku bei gide

Beatos nuomone, pakanka išmanyti klasikinius receptus ir technikas, kad būtų galima pradėti improvizuoti gaminant, pavyzdžiui, vakarienę. Toks ir šis receptas, kuris remiasi klasikiniais deriniais, o jį pagaminti visai nesunku – viskas telpa į vieną skardą.

Šįkart laidoje – pokalbis apie mus supančią gamtą su gerai ją išmanančiu gamtininku, rašytoju, radijo laidų vedėju Selemonu Paltanavičiumi. Jo pasakojimas apie tai, kaip padėti gyvąjį pasaulį pažinti vaikams, mėgstamiausią metų laiką ir ateinančią žiemą.

Po pokalbio su gamtininku, metas gaminti tortą, pavadinimu „Kurmio kalnelis“ – šis paprastas, kitokios išvaizdos desertas papuoš ir vaikų, ir suaugusiųjų stalą.

Šįkart ne „Giminės receptas“ vyksta į studiją, bet Beata išsiruošė į pajūrį – čia, Karklėje, gidė, sodybos savininkė Aušra Mendelienė pristato duonos blynus. Sugalvoti Aušros mamos po to, kai liko duonai paruoštos tešlos, šiandien šie blynai mėgstami visos šeimos – visi laukia dienos, kai bus kepama duona.

Paragavus neįprastų blynų, metas patyrinėti aplinką – gidė Aušra Mendelienė pasakoja apie pajūrį, krašto istoriją ir pataria, kaip leistis į gintaro paieškas.

Ved. Beata Nicholson.