Klauskite daktaro. Maisto klastotės, mitų apie riebalus deginimas ir iššūkį priėmęs Egidijus Sipavičius

Prisimenant arklienos skandalą: ekspertai patarė, kaip tikrą maistą atskirti nuo klastočių. Sunku patikėti, bet prekybos centre ar turguje nusipirkę sveikų maisto produktų, apie kuriuos nuolat kalbame, galime būtų apgauti. Gydytojas prof. Alvydas Unikauskas LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako, kad suklastotų maisto produktų galima įsigyti... bet kur. Medikas ne tik aiškina, kaip galime būti apgauti, bet ir pataria, kaip atpažinti klastotes. O Europos Komisijos maisto klastočių tinklo ekspertė Lietuvoje Fausta Kvaraciejūtė primena ir apie visai neseniai per Europą nuvilnijusį arklienos skandalą. Patarimais laidoje dalinasi ir alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina, mat alyvuogių aliejus, nūdienos duomenimis, yra labiausiai klastojamas maisto produktas pasaulyje. O apie kavą – iš kavos eksperto Vytauto Kratulio lūpų.

Medikės ir sporto trenerio tandemas demaskavo populiariausius mitus apie riebalų deginimą. Turbūt nenustebsite sužinoję, kiek daug mitų supa riebalų deginimą. Dalį tikrai esate girdėję, o gal net ir išbandę patys. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ – apie tris populiariausius mitus, susijusius su riebalų deginimu. Kardiologei, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Konsultacijų ir diagnostikos skyriaus vadovei prof. dr. Jurgitai Plisienei šia tema talkina tikra energijos bomba – vos per kelis mėnesius 12 kilogramų atsikratęs sporto treneris ir sveikos gyvensenos mokytojas Ignas Bakėjus.

Trys iš trijų: Unikausko mestą pirštinę pakėlė dainininkas Egidijus Sipavičius. Spalio 13 d. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ – ir jau tradicinė viktorina „Kas nori tapti daktaru?“ Šįsyk medicininiam azartui ryžosi dainininkas Egidijus Sipavičius.

Ved. A. Unikauskas, J. Plisienė, Karolina Mondeikaitė-Liepa.