Gamina vaikai. Varžytuvės dėl geriausio košės gaminimo vardo ir gardūs grikių kepsneliai

Kodėl košė – geriausias energijos užtaisas visai dienai?

LRT TELEVIZIJOS laidos „Gamina vaikai“ pradžioje vedėjai Giedrius Savickas ir jo kolegė Ema pristato šiandienos užduotį – jaunieji šefai turės pagaminti vaikų labai mėgstamą, ne tik sveiką, bet ir itin sotų pusryčių patiekalą – košę malošę. Pasak jų, košė vaikus žavi ne be reikalo – ji ne tik gardi, bet ir labai naudinga, kadangi yra pats tikriausias energijos užtaisas visai dienai. Norint iš šio pusryčių patiekalo gauti didžiausią naudą, patariama rinktis tik pilno grūdo ingredientus.

Netrukus televizijos ekranuose pasirodo ir mažieji kulinarai – Rugilė, Julijus bei Elžbieta. Visi kaip susitarę tikina, jog gaminti jiems labai patinka. Todėl jų gebėjimus ir pastangas šiandien pasiruošusi įvertinti pati draugiškiausia vaikų komisija – Ema ir sesės Elžbieta bei Karolina.

„Gamina vaikai“ virtuvėje pagamintos košės sužavės net išrankiausią, šių pusryčių patiekalų nemėgstančią komisijos narę

Į „Gamina vaikai“ virtuvę susirinkus išradingiems kulinarams, kova prasideda. Jaunieji šefai, gamindami košes malošes, būtinai turi panaudoti ryžius, avižas arba grikius. Likusius ingredientus jie gali rinktis pagal savo patirtį ir fantaziją. Visi vaikai nusprendžia gaminti saldžias košes – renkasi avižas bei ryžius, gardina juos uogienėmis, cinamonu bei uogomis. 20 minučių, skirtų gaminimui, praskrieja kaip vėjas ir ant linksmosios komisijos stalo galiausiai garuoja gardžiausi pusryčių patiekalai. Nors viena komisijos narė nemėgsta košių, vis dėlto kulinariniai šedevrai šiandien abejingų nepalieka, todėl visi pelno apdovanojimus – vieno šefo košė gardžiausiai kvepia, kito – gražiausiai atrodo, o trečio yra skaniausia.

Gardieji Emos ir Giedriaus grikių kepsneliai

Laidos pabaigoje Giedrius Savickas ir Ema gamina savo patiekalą – grikių kepsnelius su daržovėmis. Panaudodami grikius, kiaušinį, sūrį, druską, pipirus, džiūvėsius ir aliejų, jie formuoja grikių rutuliukus ir pakepina juos keptuvėje. Vėliau grikius patiekia su daržovėmis ir skanauja gardžiausius savaitgalio pietus.

Ved. Giedrius Savickas.