Beatos virtuvė. Vilioja ir gardžiu maistu, ir pramogomis: Kintuose veiklos sau atras kiekvienas

Kanelės, grietiniečiai, sausainiai, spurgos, pyragai... Visa tai galima atrasti už Kintuose esančios kepyklėlės „Smagurinės“ prekystalio, apie kurią Beata pirmąkart išgirdusi jau prieš keletą metų. Šiai kepyklėlei – jau 25 metai, ją įkūrė Jurga ir Henrikas Cyruliai. Apie tai, nuo ko viskas prasidėjo visi susėdo pašnekėti už stalo, nukrauto kepiniais.

Jei dar nebuvote Kintuose, tačiau norisi paragauti legendine tapusios kepyklėlės skanėstų, jos įkūrėjas Henrikas Cyrulis dalinasi skarelių su obuoliais receptu.

Pamario krašto garsenybė – ypatingas varškės pyragas, kurio skonį žino ne tik Kintų gyventojai. Kaip legendinį „gliumzinį“ pyragą, kurį anksčiau mokėjo pagaminti kiekviena pamarietė, namuose iškepti patiems?

Kintų miestelio vardas žinomas muzikos mylėtojams – ne vienas vietinis didžiuojasi tarptautiniu muzikos festivaliu, kuris jau ne vienerius metus garsina ir Kintų, ir Lietuvos vardą visame pasaulyje. Apie festivalį Beata kalbasi su jo sumanytoja ir įkūrėja Audra Juodeškiene, kurios šeimą būtų galima tituluoti Kintų gaivintojais ir puoselėtojais.

Taip pat Beata susipažįsta su naminį sūrį gaminančia Angele Barauskiene, kuri pakviečia į savo namus ir pademonstruoja, kaip gamina sūrį savo rankomis. Kintų gyventoja ne vienerius metus rūpinosi muzikos festivalio dalyviais ir juos vaišino ne tik sūriais, bet ir gira ir kitais patiekalais.

Kintai žymūs ne tik savo muzikos festivaliu ir skaniu maistu, bet ir traukia lietuvius jėgos aitvarų sportu. Čia įsirengę paplūdimius šiandien aitvaruotojai džiaugiasi turėdami puikias sąlygas mokytis ir mokyti kitus – apie tai pasakoja Laurynas Juodeška, Kintų kaituotojų klubo įkūrėjas, instruktorių egzaminuotojas.

Ved. Beata Nicholson.