Gamina vaikai. Kovoje dėl skaniausių šaltibarščių – skirtingi jaunųjų šefų receptai ir komisijos įvertinimas

Laidos vedėjas Giedrius Savickas kartu su kolege Adele, kaip ir kiekvieną sekmadienio popietę, pristato nuotaikingą kulinarinę vaikų laidą „Gamina vaikai“. Joje, kaip jie pažada, niekada nepritrūks išradingiausių receptų ir naujausių pasaulio skonių. Šios laidos tema – „Šaltibarščiai“. Tai – ne tik puikiai atgaivinantis, tačiau ir labai sveikas patiekalas, kadangi šaltos sriubos pagrindą sudaro daržovės. Šįkart net ir jos – ne šiaip sau daržovės, o pačios šviežiausios, nes mažiesiems šefams jas šiltnamyje nuskynė pats Giedrius.

Antrojoje „Gamina vaikai“ laidoje šaltibarščius gamins ir virtuvės ringe varžysis trys išradingieji šefai – Upė, Bernardas ir Luiza. Vienu metu atrodys, jog visi dalyviai pasirinks tokius pačius ingredientus ir jų šaltosios sriubos bus vienodos, bet vis dėlto atomazga nustebins net ir visko ragavusius komisijos narius – Vygaudą, Julytę ir Jorį. O kaipgi galėtų būti kitaip, kai į laidą susirinkę šefai pasitelks savo lakias vaikiškas fantazijas ir sukurs tokius kulinarinius šedevrus, kokių neturėtumėte progos paragauti niekur kitur?

Laidos pabaigoje vedėjai pristatys savo vieno kąsnio sumuštinius. Giedrius prasitars, jog labai mėgsta burokėlius, būtent dėl to šios priežasties minėta purpurinė daržovė puikuosis ant jų stalo. Panaudodami prancūzišką batoną, virtus burokėlius, fetos sūrį, druską, pipirus ir saulėgrąžas, jie trumpiau nei per minutę pagamins labai paprastą, greitą ir skanų užkandį, tinkantį bet kokiai progai.

Ved. Giedrius Savickas.