Mokslas be pamokslų. Genetiškai modifikuotas maistas: ar saugu jį vartoti?

Mokslas be pamokslų

2020.08.20 11:00

Mokslas be pamokslų. Genetiškai modifikuotas maistas: ar saugu jį vartoti?

11
00:00
00:00
00:00
Iškelti grotuvą
  • Grojimo greitis:

Genetiškai modifikuoti (GM) maisto produktai buvo sukurti maždaug prieš 40 metų, tačiau per šį trumpą laikotarpį spėjo tapti daugybės kontroversiškų diskusijų objektu. Vilniaus universiteto (VU) Chemijos ir geomokslų fakulteto profesoriaus, maisto chemijos žinovo Albino Žilinsko teigimu, nors šiandien įrodymų, kad genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) tiesiogiai susiję su tam tikrų ligų atsiradimu, nėra, niekas nežino, kas laukia ateityje. Todėl VU tinklalaidėje MOKSLAS BE PAMOKSLŲ kalbėjęs profesorius įsitikinęs – daryti išvadas, ar GMO baimė yra pagrįsta, kol kas per anksti.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
logo

MOKSLAS BE PAMOKSLŲ – tai nauja, originali Vilniaus universiteto tinklalaidė, kuria siekiama ne moralizuoti ar pamokslauti, bet sužadinti smalsumą mokslo temoms. Išsamūs pokalbiai su Vilniaus universiteto mokslininkais padės klausytojams plėsti akiratį, skatins mąstyti savo galva ir gal net privers pakeisti nuomonę ar suabejoti nusistovėjusiomis „tiesomis“. Naujus tinklalaidės epizodus galite išgirsti kas antrą ketvirtadienį.

Kiti laidos epizodai

Mokslas be pamokslų

Daugiau
Audioteka sukurta pagal Vokietijos ambasados remiamą audio platformos projektą.