Lietuvą pamilo ne iškart, bet išvykti nebenori: iranietė Shima pasikvietė brolį ir įkūrė restoraną

Lietuvai meilės iš pirmo žvilgsnio iranietė Shima Farazian nepajuto, tačiau čia gyvena ketvirtus metus ir sako jau prisirišusi prie šalies, jos kultūros, žmonių ir maisto. „Labai mėgstu cepelinus“, – portalui LRT.lt pasakojo mergina. Vilniuje neradusi persišką maistą tiekiančio restorano, ji pačioje jo širdyje atidarė savąjį.

Pilies gatvės pradžioje akį traukia ant šaligatvio išrikiuoti persiško stiliaus staliukai, išduodantys, kad užsukę į priešais esantį palyginti nediduką restoranėlį „Toranj“ galėsite paragauti lietuviškai virtuvei nebūdingų skonių. Restorano įkūrėja – prieš ketverius metus iš Teherano į Lietuvą studijuoti atvykusi Shima Farazian.

Mergina pripažįsta, kad tada apie Lietuvą žinojo mažai, tačiau atvykti susigundė, nes girdėjo daug gerų atsiliepimų apie Vilniaus universitetą, o internete surastos vasariškos Lietuvos nuotraukos darė jaukios ir žalios šalies įspūdį.

Tiesa, atvykusi suprato, kad paltas, kurį pasiėmė, gerokai per plonas. „Tokio šalčio nesitikėjau! Taigi džiugias nuotaikas iš pradžių pakeitė šioks toks nusivylimas – pamačiau ne visai tai, ko tikėjausi“, – su šypsena prisiminė pašnekovė.

Tada ji planavo, kad po studijų laimės ieškos kitur, tačiau su laiku viskas pasikeitė: „Mokslams einant į pabaigą supratau, kad išvykti nelengva. Pripratau prie šios šalies, aplinkos, orų, žmonių, kultūros.“ Be to, Shima patikino mielai kertanti lietuviškos virtuvės patiekalus, ypač mėgstanti cepelinus. „Tik vasarą jie man kiek sunkokas maistas“, – šyptelėjo smulkutė Shima.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau