Beatos virtuvė. Bandelės su šonine iškylai, augalai vazonuose madingai, nostalgiškos smėlinės juostelės ir sprandinė amerikietiškai

Vasara jau čia pat, o kartu su ja ir iškylos gamtoje. O į pastarąją be maisto – kaip be rankų! Beata Nicholson sako sulaukusi ne vieno rašymo apžvelgti, ką gi būtų galima pasigaminti iškylai. Tačiau Beata apsistos ne tik ties iškylos maistu, Jūsų laukia visa gausybė receptų!

Pradžiai – „Pageidavimų koncertas“. Beata sako, kad kitokių klausimų nei apie iškylų maistą nebuvo – nei apie silkę, nei apie tortus ar kitus gardumynus. Tad jei jau taip – tartas su smidrais ir bandelės su šonine. Pastarosioms bus sunku atsispirti dar net neišėjus iš namų, o tartas bus daugiau nei įspūdingas, jei jį gaminsite su smidrais – vėlyvo pavasario daržove.

Ant palangės smidrų neužsiauginsite, tačiau ne ką mažiau vitaminais turtingas ir pasakiško skonio daržoves bei kitas gėrybes galima sau pasigaminti. O šį kartą – ne skrandžiui, bet akims, nes apželdinimo kursų organizatorė Lina Liubertaitė pasidalins paslaptimis, kaip Jūsų augalus vazonuose paversti moderniu vaizdu.

„Giminės receptas“ ir vėl vers griebtis už galvos tikrus smaližius ir tuos, kuriems nostalgiški skoniai yra prie širdies. Rubrikoje – begalę Lietuvos žmonių simpatijų užkariavusios smėlinės juostelės. Nepamenate iš pavadinimo? Pamačius vaizdą senasis skonis burnoje sugrįš akimirksniu. Jas pagamins tikra šio recepto profesionalė Patricija Žuromskytė-Gadžijeva.

Beata Nicholson dar kartą sugrįžta prie vasariškos temos. Šalia jos – kepsninė, o ant stalo – kiaulienos sprandinė. Beata sako, kad pjaustyti gabaliukais jai dažnai yra iššūkis, todėl mėgsta kepti pilną kepsnį. Pastarąjį ji pavadino „amerikietišku“, nes iš pradžių jis yra kepamas, o vėliau daroma glazūra, kuri suteiks ir grožio, ir skonio, o padažo papildomai net nereikės.

Ved. Beata Nicholson.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau