Vartotojų kontrolė. Šventinio stalo analizė ir chirurginiai svorio mažinimo būdai

Nors šįmet dėl viruso keliamų pavojų Velykos, panašu, daugeliui bus neįprastos ir, regis, ne visų stalai lūš nuo vaišių, visgi pravartu atidžiau pažvelgti, ką lietuviai ant šventinio stalo deda per kiekvienas pavasarines šventes. Laidos „Vartotojų kontrolė“ vedėjas Gintaras Mikalauskas siūlo majonezo, kastinio, krienų ir garstyčių analizę. Savo žiniomis dalinasi virtuvės šefė Honorata Lyndo, majonezo gamybos įmonės vadovas Donatas Seliava, kastinio gamintojas Petras Bieliauskas, maisto tinklaraštininkė ir knygų autorė Renata Ničajienė.

Kai svorio metimui neužtenka valios arba kai sportas ir dieta jau nepadeda, susigundoma chirurginiais svorio mažinimo būdais. G. Mikalauskas kviečia drauge išsiaiškinti, ar šie metodai kenkia, ar padeda. Konsultuoja šeimos gydytoja Liudmila Učkuronienė, dietologas Edvard Grišin, endokrinologas prof. Gintautas Kazanavičius, žurnalistas Andrius Užkalnis, abdominalinės chirurgijos gydytojas prof. Almantas Maleckas.

Ved. Giedrius Drukteinis.