Pasaulio puodai. Patiks ir istorijos, ir alaus mėgėjams: išleista knyga „Alumi neprekiaujame – išjungtas vanduo“

Gastronomijos knygyną papildo knyga, sulauksianti ir istorijos mėgėjų dėmesio. Knyga „Alumi neprekiaujame – išjungtas vanduo“ papasakos apie Lietuvos pramoninį alų, restoranus, kavines, aludes nuo 1940 m. sovietinės nacionalizacijos iki 1990 m. Kovo 11 d. Knygoje trumpai supažindinama su alaus daryklų kasdienybe, dailininkų, kūrusių pramoninį dizainą, sunkumus ir pavojus.

Šių darbų autoriai – nuo Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų iki niekam nežinomų dailininkų. Ernesto Parulskio tekstas padės prisiminti sovietinių restoranų subtilybes. Laidos svečiai – knygos autoriai: Vytis Ramanauskas ir Žygimantas Šalkauskas bei menotyrininkas Ernestas Parulskis. Vedėjas Vytaras Radzevičius.