10–12. Gastronominis turizmas Lietuvoje – vis labiau populiarėjantis ir traukiantis turistus iš viso pasaulio

Pokalbis su iš Irako Kurdistano grįžusia Odeta Vasiliauskaite. Vėžių uodegėlių sriuba, pagrabinės bandelės, dilgėlių skonio ledai. Tokių ir panašių patiekalų galima rasti įvairiausiose Lietuvos vietovės. O penktadienį pasirodė žinia, kad Lietuvos turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ svarsto galimybę rengti nacionalinę gastronominio turizmo strategiją. Apie vis labiau populiarėjantį gastro turizmą Lietuvoje – „Keliauk Lietuvoje“ Produktų ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, istorikas, vienas iš knygos „Prie stalo visa Lietuva” autorių Norbertas Černiauskas ir vienas garsiausių Lietuvos šefų Deividas Praspaliauskas. Ved. Rūta Kupetytė.