„Beatos virtuvė“. Glazūruotų šonkaulių ir baklažanų troškinys, puiki idėja pusryčiams ir Lino Kleizos šeimos valgymo įpročiai

LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson po šios laidos kviečia tapti ryškiems kaip baklažanas, spalvingiems kaip pomidoras ir gardiems kaip kiaulienos šonkauliukai. Visa tai dėl to, kad šie produktai taps laidos receptų dalimis arba pagrindiniais veikėjais.

Šį kart Beatos siūlomuose receptuose – puiki idėja pusryčiams, kuriuos ir nuspalvina pomidorai, bei baklažanų troškinys.

Laidos viešnia rubrikoje „Pokalbis virtuvėje“ – grožio ir sveikatos namų įkūrėja, garsaus krepšininko Lino Kleizos žmona Agneta Kleizienė. Ji ne tik kalbėjo apie grožį bei panašius niuansus, bet ir apie savo šeimos valgymo įpročius. Anot Agnetos, šeimos vyrus išmaitinti sunku – tai, ką ji valgytų 3 dienas, Linas suvalgo vakare.

Rubrikoje „Giminės receptas“ – kepti, glazūruoti šonkauliai, kurie, kaip sakė Beata Nicholson, patinka visiems: tiek vyrams, tiek moterims. Juos gamins Martynas Greinys, kuris atskleidžia, kad šonkauliai – nevirti. Pasak paties Martyno, šis patiekalas nepalieka abejingų, tačiau artimieji neprašo recepto, nes netiki, kad jį sukūrė pats Martynas. Visas procesas ir Beatos verdiktas – skiltyje „Giminės receptas“.

Ved. Beata Nicholson.