Keisis maisto tiekimas gydymo įstaigose – neberasime šaldytų pusgaminių, riebaluose gamintų produktų

Atsižvelgdama į gyventojų skundus, Sveikatos apsaugos ministerija griežtina maisto tiekimą gydymo įstaigose. Į ligonines patekę pacientai nuo lapkričio pirmosios savo lėkštėse neberas riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos ar žuvies gaminių. Ligoninėse neberasime ir sultinių bei padažų koncentratų, rūkytų mėsos gaminių, šaldytų pusgaminių ir kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš jų pagamintų patiekalų.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, aiškūs reikalavimai pacientams tiekiamam maistui iki šiol nebuvo nustatyti, todėl problemų būta daug ir įvairių: pradedant tuo, kad maistas skurdus, mažai atsižvelgiama į mitybinę vertę, raciono subalansuotumą, itin trūksta daržovių, kurios sveikstančiam žmogui yra labai svarbios, baigiant tuo, kad maistas į palatas atkeliauja atšalęs, patiekiamas neestetiškai atrodančiuose induose.