Euromaxx. Plaktuku ant stiklo portretus „piešiantis“ menininkas: tyčinio daiktų niokojimo nepalaikau

Šiandien europietiško gyvenimo būdo ir kultūros laidoje „Euromaxx“:

Menininkas Simonas Bergeris portretus stikle kuria... plaktuku. Iš pažiūros daiktus niokojantis vyras sudėlioja tai, kas žiūrovo akiai atsiskleidžia ne iš karto. Kai kurie net galvoja, kad meno galerija, kurioje yra eksponuojami S. Bergerio darbai, yra taisykla.

Kelkimės į Vokietiją. Čia aukščiausios kokybės kašmyro drabužius kartu su verslo partnere kuria mongolė Saranzul Bazarvaani, kuri sako, kad Berlynas yra mados miestas. Vilną „Cashmere Sisters“ savo gaminiams vežasi iš Mongolijos, kur kašmyro ožkos laisvai klajoja visais metų laikais.

Užsukti į Vokietijos sostinę, žinoma, verta ne tik dėl aukščiau paminėto butiko. Rekomendacijomis, ką nuveikti viename iš Europos pagrindinių taškų, dalinasi reporterė Meggin Leigh, kuri Berlyną savo namais vadina jau 13 m.

O ar žinojote, kad olandai tituluojami geriausiais silkių ruošimo meistrais visame pasaulyje? Jie labiausiai vertina dar neneršusias jaunas silkes. Pajūryje esančiame Hagos priemiestyje Ševeningene vyksta silkių sezono atidarymo festivalis – pasižiūrėkite reportažą apie jį.

Kiek kitoks delikatesas – rauginti arba fermentuoti maisto produktai, dėl kurių iš proto eina kone visas pasaulis. Berlyne gyvenantis virtuvės šefas Markus Shimizu turi ir vokiškų, ir japoniškų šaknų, todėl nieko keisto, kad jis ėmėsi tradiciško fermentuoto japoniško maisto verslo. Juo jau susidomėjo ir geriausi Vokietijos sostinės restoranai.

Paskutinė šiandienos „Euromaxx“ žinia – iš šiaurinės Italijos. Čia esantis Emilijos-Romanijos regionas garsėja kaip gurmanų rojus, kuriame atsirado tokie delikatesai kaip Parmos kumpis, Modenos balzaminis actas arba parmezanas. Skanaus!

Ved. Ugnė Galadauskaitė.