7 Kauno dienos. KTU studentų darbas kartu su virtuvės šefu Alanu Coxonu

Zapyškio šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje baigtas pirmasis restauracijos etapas. Su projekto architektu, Kauno paveldo specialistu Gintaru Prikockiu ir archeologu Justinu Raču tyrinėsime 16 amžiaus gotikinę bažnyčią, kuri laikoma viena seniausių Lietuvoje. Pamatysime įspūdingus bažnyčios radinius, siekiančius net Vytauto laikus bei iš arčiau pažvelgsime į išskirtines detales, slypinčias už istorinio pastato sienų. Kauno technologijos universiteto cheminės technologijos fakulteto mokslo grupė, bendradarbiaudama su pasaulinio lygio šefu Alanu Coxonu, sukūrė molekulinės gastronomijos produktą – lietuvišką sūrį sulčių apvalkale, kuris buvo puikiai įvertintas gurmanų iš viso pasaulio. Su KTU docente Milda Keršiene bei maisto produktų technologijų studentu Mariumi Užupiu gilinsimės į gastronominių šedevrų gamybos procesą bei tradicinės virtuvės ateitį. Pokalbis 450 su teisininku, Vytauto Didžiojo universiteto teisės fakulteto dėstytoju dr. Vygantu Malinausku apie mūsų teises ir laisves, kurias atskirti kartais būna sunku.