captcha

Jūsų klausimas priimtas

Stilius

2018-10-20 20:23
12504
Įvertinimas: 0
  

Sviesto ir margarino dvikova, kad ir nuslopusi viešumoje, prie stalo vis dar kelia klausimų. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė net neabejoja, kas svarbiau mitybai. Tačiau ji stebisi, kodėl margarino gamintojai nėsyk nestojo ginti savo produkto. Pati ištyrinejusi produkto sudėtį, ji dėsto medicinos praktika paremtą požiūrį.
Gydytojas Juozas Jankauskas, pats metus eksperimentavęs su riebia mityba, skelbia verdiktą. “Praradau per daug svorio, teko grįžti prie kasdieniškesnio valgymo”, - sako specialistas, primindamas, kad margarinas atsirado kai 18 amžiuje teko pamaitinti kariuomenę, nes sviestas tebuvęs skirtas Prancūzijos aukštuomenei.
Sveiko maisto tyrėja Guoda Azguridienė teigia pasitikinti maisto produktais, kurie vartojami jau tūkstančius metų. “Ar tame sąraše yra margarinas?”,- retoriškai klausia Guoda.
Sveikos mitybos žinių skleidėja Vaida Kurpienė prieš riebalus nesišiaušia ir sako, jų reikia valgyti tiek vaikams, tiek moteris, tiek vyrams. Tačiau ji pastebi, esą margarinas gaminamas iš rafinuotų aliejų, o juose naudos nelabai yra. “Gauname tik tuščių kalorijų”, - aiškina Vaida.
Lietuvoje iš viešo gyvenimo puikiai pažįstama Jūratė Bitinaitė neslepia, jog mūsų visuomenėje buvo nurašyta. Tačiau viskas pasikeitė moteriai pakeitus požiūrius ir mintis. Panirusi į alternatyvios gyvensenos metodus, Jūratė keliauja nauju gyvenimo keliu. Koks jis ir ką ji gali pasiūlyti kitiems?

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close