Vartotojo gidas 2017-03-29 14:00

Vartotojo gidas

2017.03.29 14:00

Vartotojo gidas 2017-03-29 14:00

11
00:00
00:00
00:00
Iškelti grotuvą
Kaip gamintojai gali reformuliuoti maisto produktus? Sveikos mitybos ekspertai vartotojams rekomenduoja valgyti kuo mažiau perdirbtus, nesaldintus, nesūdytus, mažiau riebalų turinčius produktus. Kaip į besikeičiančią situaciją reaguoja gamintojai? Kaip jie gali gerinti maisto produktų sudėtį (reformuliuoti)? Kokia tikimybė, kad vartotojai neatmes pakeistos sudėties produktų, kaip neskanių ar per brangių? Kokiais būdais gamintojai gali pagerinti produktų maistinę vertę? Ar gamintojai linkę atsisakyti dirbtinių skonio stipriklių bei priedų, o iš šokolado gaminių eliminuoti hidrintus riebalus, sintetinius dažiklius? Kas gali nulemti maisto sudėties keitimo spartą? Informuoti vartotoją ar nutylėti apie laipsniškai atliekamus maisto sudėties gerinimo veiksmus? Kokie kriterijai taikomi maisto produktams, kad juos būtų galima ženklinti „Rakto skylutės“ simboliu? Pokalbis studijoje su asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ direktore Irma Pilipiene, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Maisto rizikos vertinimo skyriaus patarėja Ilona Drulyte, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktoriumi Egidijumi Mackevičiumi ir maisto technologe, mitybos eksperte Raminta Bogušiene.
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
logo

Kad gyvenimas būtų lengvesnis: vartotojų švietimas ir praktiniai patarimai. Ar žinome savo, kaip vartotojų, teises ir kaip elgtis, jeigu jos buvo pažeistos? Su kompetentingais įvairių sričių specialistais aptarsime vartotojų viešus ir asmeninius interesus teisinėje, socialinėje, švietimo, ekonominėje, būsto priežiūros ir kitose srityse bei kaip spręsti iškylančias buities problemas.

Kiti laidos epizodai

Vartotojo gidas

Daugiau
Audioteka sukurta pagal Vokietijos ambasados remiamą audio platformos projektą.