captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vartotojo gidas 2016-10-26 14:05

2016-10-26 14:05
740
Įvertinimas: 0
  

Kaip išsirinkti kokybišką ir tinkamą aliejų? Aliejų gamindami maistą naudojame kasdien. Nors tarp populiariausių vis dar išlieka saulėgrąžų ir rapsų aliejai, išbandome ir kitų augalinių aliejų: kokosų, sezamų, graikinių riešutų, linų, argano, abrikosų kauliukų, avokado, moliūgų sėklų, alyvuogių, raudonųjų palmių ir kitokių aliejų. Kokiais kriterijais vadovautis, perkant aliejų? Kaip nustatyti, koks aliejus kokybiškas? Kokį – rafinuotą ar nerafinuotą – rekomenduotų specialistai? Kodėl vieni aliejai skirti kepimui, o kiti netinkami kaitinimui? Ko ieškoti ženklinimo etiketėje? Ką mums sako nurodytas aliejaus rūgštingumas? Kodėl kartais vieni aliejai atrodo kartoko skonio, o kiti ne? Ką vartotojui turi sakyti ilgas produkto vartojimo terminas? Kaip iš gausybės aliejų rūšių išsirinkti gerą ir tinkamą pokalbis studijoje su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyr. specialiste Rita Sadūnaite, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Maisto rizikos vertinimo skyriaus patarėja Ilona Drulyte.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...