captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vartotojo gidas 2016-08-31 12:12

2016-08-31 01:41
416
Įvertinimas: 0
  

Ar saugu pirkti šaldytus produktus? Didžiulis gyvenimo tempas ir nuolatinis laisvo laiko trūkumas intensyviai dirbančius ir studijuojančius žmones, taip pat tuos, kurie nemėgsta ar nemoka gaminti, gelbsti šaldyti maisto pusgaminiai: virtiniai, cepelinai, koldūnai, varškėčiai, įvairūs blynai, picos, balandėliai, kotletai ir t.t. Tačiau, kai įmonės „Judex“ gamintuose koldūnuose buvo rastas kelių bakterijų užkratas, vartotojams iškilo abejonių, ar tikrai šaldyti produktai yra saugūs? Kokia atsakomybė tenka gamintojams už nekokybiškų produktų tiekimą į rinką? Kokios būtinos sąlygos, kad vartotojus pasiektų saugūs ir sveiki šaldyti pusgaminiai? Kokių priemonių ėmėsi VMVT, kad užtikrintų saugią šaldytų pusgaminių rinką? Ar visų gamintojų, tiekiančių produkciją Lietuvos rinkai, gaminiai yra tiriami? Ar gamintojai turi nurodyti užšaldymo datą ant pakuotės? Ar tai ta pati pagaminimo data? Koks yra užšaldytų produktų galiojimo laikas? Ar šaldyti pusgaminiai yra vertingi, kaip maistas? Kaip nurodytą vartojimo terminą paveiks temperatūrų svyravimai prekybos centrų šaldikliuose? Kaip užtikrinama, kad šalčio grandinė nuo šaldyto produkto gamintojo iki pardavėjo ir iki vartotojo būtų nenutrūkstama? Pokalbis studijoje su VMVT Veterinarijos Sanitarijos skyriaus vedėju Mantu Staškevičiumi, vyriausiąja specialiste – maisto produktų inspektore Viktorija Septilkiene.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close