captcha

Jūsų klausimas priimtas

Sveikata 2014-04-19 11:03

2014-04-19 11:47
1379
Įvertinimas: 0
  

Pavasaris atneša (ne)malonių dalykų: ir šventes, ir nusilpusį imunitetą. Kokių maistinių medžiagų paprastai gauname prie vaišių stalo daugiau – per Velykas? Pirmiausia – kodėl valgome tiek kiaušinių? Ši tradicija irgi likusi nuo pagonybės laikų – kiaušinis simbolizuoja naują pradžią, atgimusią gamtą, gyvybę, juk pavasaris po ilgos žiemos – tikras atgimimas. Dažniausiai jų mažiau stengiasi valgyti tie, kurie turi padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Bet visai atsisakydami tokių patiekalų galime susidurti su kita problema: cholino, medžiagos atsakančios už mūsų atmintį ir dėmesio koncentraciją, trūkumu. Cholino yra kiaušiniuose, todėl valgyti juos protingais kiekiais, tikrai nekenksminga. Dietologės komentaras. Pavasario pradžia – labai apgaulingas laikas. Puolame nusimesti paltus, įsivaizduojame, kad galima užmiršti šalį ant kaklo. Besikeičiantis sezonas sukelia organizmui tam tikrą stresą ir sumažina jo atsparumą infekcijoms – skersvėjuose šaltas vėjo gūsis gali pakenkti, temperatūrų kaita, nusilpęs imunitetas. Sveiką gyvenseną propaguojanti Ksavera Vaištarienė patars, kaip pripratinti save prie orų kaitos ir kaip sustiprėti.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...