captcha

Jūsų klausimas priimtas

Žinių amžius 2014-03-19 16:03

2014-03-19 12:34
1120
Įvertinimas: 0
  

„Mūsų organizmui uogos, vaisiai ir daržovės yra būtini. Dažnai tai – pagrindinis arba, kartais ir vienintelis, tam tikrų biologiškai aktyvių medžiagų šaltinis, kuris yra neišvengiamas“, – mintis dėsto Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas prof. Pranas Viškelis. Lietuvos gyventojai vis dar per mažai žino apie populiarėjančios inovacijos taikymą uogoms, vaisiams ir daržovėms – liofilizaciją, kada užšaldoma ir išdžiovinama šalčiu vakuuminėje erdvėje. Ši technologija leidžia išsaugoti 100 proc. vitaminų ir fermentų. Tačiau džiovinimas šaldant yra žymiai sudėtingesnė ir brangesnė technologija. Anot mokslininko Česlovo Bobino, liofilizacijos būdu kuriami labai aukštos kokybės produktai, deja, kol kas yra brangūs. Todėl liofilizuota produkcija yra nišinė. Mokslininkai atkreipia dėmesį, kad ji yra naudinga ir sveika bet kuriam žmogui, o ypač žaliavalgiams, nevalgantiems termiškai apdoroto maisto. Mokslininkai laidoje paneigia dar vieną mitą, kad per dideli kiekiai nitratų uogose, vaisiuose ir daržovėse kenksmingi žmogaus organizmui.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...