captcha

Jūsų klausimas priimtas

LTV1

„Istorijos detektyvai“ atveria naują rubriką apie kulinariją

Vedėjai:
Kada:
Kanalas:
LRT Televizija
Trukmė:
Naujausias Įrašas:

Ką valgė mūsų valdovai, didikai ir bajorai? Kaip skanavo valgiais ir kokios istorijos nutikdavo prie vaišių stalo ir po jo? Kuris mums žinomas lietuvis pirmasis paragavo bananą? O kas valgė varles? Į šiuos klausimus bus atsakyta naujoje rubrikoje „Kulinarijos detektyvai“. Ne tik atsakyta, bet bus gaminami patiekalai, kurie keliaudavo ant mūsų protėvių stalo.

Kaliaropių griežinėliai su voveraitėmis ir miško žolelių padažu, Žemaitijos bajorų žąsienos sriuba, krosnyje kepti koldūnai, įdaryti baravykais, karpis virtas aluje, - tai tik dalis patiekalų, kuriuos paruoš virtuvės šefė Laimutė Nenartavičienė.

Kulinarijos detektyvų paslaptis atskleis Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto prodekanas Rimvydas Laužikas. Jis papasakos ne tik apie patiekalus, jų istoriją, bet ir išduos paslaptį, o ką galime laikyti didžiausiu Lietuvos didžiosios kunigaikštystės gurmanu?

„Pirmoji LDK žinoma receptų knygelė – Radvilų virėjo. Radvilas kaip turinčius ypatingą statusą galima lengvai priskirti prie gurmanų. Pačių Radvilų tarpe kaip puotų mėgėjas išsiskiria  „mielasis pone“ pani kochanku – Karolis Stanislovas Radvila, kuris labai mėgo puotas, keldavo jas labai įspūdingas. Tai jį būtų galima laikyti išskirtine asmenybe LDK puotų kultūroje“, – sako R. Laužikas.

Pirmasis skanus ir intriguojantis kulinarinis detektyvas – jau šį trečiadienį 21.45 val. per LRT televiziją. Bus gaminamas patiekalas, kuris galėjo keliauti ant Mindaugo stalo? Koks jis? Pamatysite laidoje! 

Laidos autorius ir vedėjas Virginijus Savukynas.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...