captcha

Jūsų klausimas priimtas

Biopolimerinė valgomoji plėvelė. ktu.lt nuotr. LTV1

„Mokslo ekspresas“

Vedėjai:
Biopolimerinė valgomoji plėvelė. ktu.lt nuotr.
Kada:
Kanalas:
LRT Televizija
Trukmė:
Naujausias Įrašas:

Ne paslaptis, kad valgymas – vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Ir labai svarbus ritualas, dažnai lemiantis ne tik skrandžio, bet ir paties valgytojo būvį ir būtį. Esame tai, ką valgome. Maistas, kaip žinote, yra ne tik energijos šaltinis. Netinkama mityba tukina, didina riziką susirgti vėžiu, diabetu ar Alcheimerio liga. Prekybos centrų lentynos gundo mus spalvingomis etiketėmis ir maisto produktų gausa. Tačiau žmones gąsdina konservantai, o įtarimą kelia reklama apie itin sveikus maisto produktus, beveik prilygstančius vaistams. Ar taip gali būti ir kaip jie gimsta? Todėl siūlome iš arčiau pažvelgti, kaip kuriami nauji maisto produktai bei jų apdorojimo būdai. Tai maisto dizainerių sritis. 

Specialios emulsijos padeda mums valgant lieknėti. Konservantus keičia valgomosios plėvelės ir pulsuojantis elektros laukas. Apie šiuos ir kitus maisto produktų struktūros dizainerių nuopelnus – laidoje „Mokslo ekspresas“ – sekmadienį 18.15 per LRT televiziją. 

Laidos autorius Rolandas Maskoliūnas.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...