captcha

Jūsų klausimas priimtas

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. LTV1

„Stilius“: kaip kinta valgymo mada?

Vedėjai:
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Kada:
Kanalas:
LRT Televizija
Trukmė:
Naujausias Įrašas:

Pastaraisiais metais valgymo mados kinta gana sparčiai, ir net Lietuvoje tam tikruose sluoksniuose  su restoranais ima konkuruoti maisto studijos. Apie jas laidoje pasakoja du įtakingiausi maisto rinkos ir maisto studijų žinovai, neseniai sulaukę galybės dėmesio atverdami savo studijas.

Noras sukurti maisto gaminimo studiją Beatai Nicholson pirmąkart kilo dar gyvenant Londone. Ten ji jau buvo aplankiusi panašių vietų, o Lietuvoje apie tai dar niekas ir nekalbėjo. Tačiau tąsyk sumanymas taip ir liko tik sumanymu, mat ilgiau pasvarsčiusi Beata nusprendė, jog tam dar neatėjo laikas. Praėjo keleri metai ir žinoma moteris ryžosi plėstis. Ji atvėrė kulinarinę studiją, kartu su vyru Thomu sukūrė nemenką maisto valgytojus džiuginančią picų imperiją. Pozityvumu pasižyminti Beata tiki, jog vietos po saule užtenka visiems ir dėl to net nebijo prisipažinti, jog yra prasta vadovė. „Klausau tik savo širdies, todėl negaliu būti „kieta“ verslininkė“, - juokiasi Beata ir pasakoja apie dabartinį savo gyvenimą, kupiną iššūkių ir atradimų. Tačiau kas neramina žinomą moterį?

Kuo gyvena įtakingasis virtuvės šefas Liutauras Čeprackas? Neieškantis žodžio kišenėje maisto guru apie prancūzišką ir kitų šalių virtuves išmano be galo daug, tačiau prisipažįsta maisto madomis nė kiek nesidomintis. „Esu arogantiškas šmikis ir nebijau to pripažinti. Nė kiek nesistebiu, kaip žmonės tikina, jog esu „pasikėlęs“ ir gatvėje net nepastebiu gerų savo pažįstamų. Tačiau aš jų visai rimtai nepastebiu, nes esu trumparegis“,  rimtai sako Liutauras ir pasakoja apie tai, kodėl su bulvėmis nereikia šnekėtis. „La Cordon bleu“ aukštosios kulinarijos mokyklos absolventas gali nušluostyti nosį bet kuriam virtuvės žinovui, ypač tam, kuris dedasi dideliu maisto ruošos specialistu, tačiau neišmano kulinarinio pamato. „Esu tas žvėris, kurio kai kas laukia „Gastronomikos“ studijoje. Tačiau jį mes laikome uždarę, kad nepridarytų žalos“, - juokais rėžia Liutauras, virtuvėje pripažįstantis tik vieną dalyką – profesionalumą. Tiesa, pats jis sako valgo net ir šlamštmaistį ir kandžiai juokiasi iš tų, kurie rauko nosį nuo vieno ar kito patiekalo. Kokie žaibai trankosi kai prabyla Liutauras Čeprackas?  

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...