captcha

Jūsų klausimas priimtas

Architektas ir roko grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas. LTV1

„Stilius“: šių dienų zombiai pagal A. Kaušpėdą

Vedėjai:
Architektas ir roko grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas.
Kada:
Kanalas:
LRT Televizija
Trukmė:
Naujausias Įrašas:

Kokių silpnybių turi architektas ir roko grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas? „Turiu priklausomybių ir jos labai senos“, – pripažįsta žinomas žmogus, nesimėtantis tuščiais žodžiais. Ir atvėręs savo įspūdingų namų duris, pasakoja istorijas, kuriose pinasi gyvenimo kokybė, muzika ir zombiai. Atsiradę prieš 30 metų Kaušpėdo zombiai kartu su legendine „Antimi“ šiais metais švenčia garbingą jubiliejų. Tačiau kokie jie yra mūsų laikais? „Aš net paskaitas pradėjau jaunimui skaityti apie zombius. Nes jie – nematomos būtybės, apipinančios mus visus. Sykiais, žiūrėk, ir pradedu skirstyti žmones: tas svarbus, nes klientas, o tas – nelabai. Zombis, tikras zombis, bet stengiuosi su juo kovoti“, – atvirai pasakoja pašnekovas. Kas dar kankina Algirdą Kaušpėdą ir ką savo namuose jis vertina labiausiai?

Pasaulyje itin vertinamas kvėpavimo mokytojas Danas Brulé, laikomas patyrusiu savo srities ekspertu, kuriam kvėpavimo niuansai yra gyvenimo aistra ir pašaukimas. Susitikę su Danu net patys didžiausi skeptikai pajunta poreikį išmėginti savo kvėpavimo galimybių amplitudę. O mokytojas kalba labai paprastai – įkvėpk ir iškvėpk. Tačiau kiek niuansų yra tai padaryti vienaip ar kitaip! Kvėpavimas tai gyvenimas, sako specialistas, iš kurio kvėpuoti mokosi net olimpiniai čempionai ir daktarai. Ką reiškia vienoks ar kitoks mūsų alsavimas, pasakos Danas, tikinantis, jog įvaldžius jo kvėpavimo metodus, gali lengvai ganyti savo mintis, generuoti racionalias idėjas, netgi pakeisti savo gyvenimą.

Vadinamieji makarūnai, nuo kurių svaigsta prancūzai, italai ir japonai, turi bene giliausias konditerines šaknis. Jas studijavusi ir kepimo meno pas prancūzus pasimokiusi Alina Vaitkienė, per kelerius metus įvaldė migdolinių gardėsių kepimo paslaptį. Tačiau ji žiniomis mielai dalijasi ir juokiasi - pamėginkit iškepti, nors receptų ir pilnas internetas, tačiau tobulas gaminys pavyksta retai. Kas svarbu makarūnų istorijoje? Kai akylai stebi visą kepimo procesą, akivaizdu, jog vien tik išmanyti receptūrą – dar ne viskas. Tačiau kam Alinai, puoselėjančiai japoniškos virtuvės tradicijas, reikia tikros saldžios katorgos? Ir kaip makarūnai siejami su japonais?

„Stilius“ gruodžio 6d., 19.30 val. per LRT televiziją. Laidos autorė ir vedėja Violeta Baublienė.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...