captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Vieša paslaptis“, gegužės 28 d.

Vedėjai:
Kada:
Kanalas:
Trukmė:
Naujausias Įrašas:

Puiki savaitgalio iškyla į sodą ar prie ežero kepti šašlykų gali baigtis karčiu jausmu – mane apgavo! Vėjais paleidau kelias dešimtis litų! Dažna tokios situacijos priežastis – šašlykų gamintojų noras pasipelnyti iškylautojų sąskaita.

„Kai neparašyta iš ko pagamintas šašlykas, nežinai, sprandinės, šoninės ar kokios kulninės gabalą rasi, o gali būti visokių gyslų, plėvės su lašiniais, kad negali ant iešmo uždėti, – įspėja daug metų mėsos iškapotojus mokanti Irotė Raguckienė. – Marinavimui skirta mėsa išmasažuota, prišvirkšta ir prisotinta sūrimo.“

Kita tema. Ką rinktis kepant mėsą ant grotelių – malkas ar anglis? O gal nieko baisaus, jei šašlykus kepsime kūrendami seną sulūžusio lango rėmą ar šliūkštelėsime degaus skysčio? Skamba keistai, tačiau ne vienas taupuolis būtent taip ir daro – sukūrena viską, ką tik randa malkinėje ir net nesusimąsto kokios medžiagos su dūmais įsigeria į kepsnį.

Todėl įvairiausių sričių specialistai perspėja – tokie vasaros iškylų malonumai gali rimtai atsiliepti jūsų sveikatai ateityje.

„Vieša paslaptis“ visa tai atskleis paskutinėje šio sezono laidoje pirmadienį 18.45 val. per Lietuvos televiziją. Laidą veda Domas Burkauskas.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...