captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Specialus tyrimas“: mėsos pramonės „stebuklai“ ant mūsų stalo

Baisiausias žvėris šiame pasaulyje yra žmogus, sako tie, kas vardan gyvūnų gerovės aukoja savo jėgas, laiką, neretai ir sveikatą. Neteisinga sakyti, kad žmonės tampa žvėrimis, nes žvėrims svetimas žmonių pasaulyje įprastas žiaurumas. Badu marinami šunys, katės išbadytomis akimis, kaip nebereikalingi žaislai gatvėn išmesti keturkojai – tokia neįprastos Lietuvoje profesijos – gyvūnų gelbėtojų – kasdienybė.  

Baisiausias žvėris šiame pasaulyje yra žmogus, sako tie, kas vardan gyvūnų gerovės aukoja savo jėgas, laiką, neretai ir sveikatą. Neteisinga sakyti, kad žmonės tampa žvėrimis, nes žvėrims svetimas žmonių pasaulyje įprastas žiaurumas. Badu marinami šunys, katės išbadytomis akimis, kaip nebereikalingi žaislai gatvėn išmesti keturkojai – tokia neįprastos Lietuvoje profesijos – gyvūnų gelbėtojų – kasdienybė.

Kita tema. Sakoma, kad tampame tuo, ką suvalgom. O kiekvienas iš mūsų, kurie nesam vegetarai, suvalgo apie 50 kilogramų mėsos produktų per metus. Tačiau tikros mėsos  tuose produktuose randama vis mažiau. Sojos izoliatai, manai, gyslos, kraujo liekanos, dar – karageninas, natrio nitritas, vandenį sulaikančios medžiagos, polisfatai. Tai pagardai, kuriais net pasenusi mėsa paverčiama skanėstu.

Neeilinės gyvūnų gelbėjimo operacijos ir mėsos pramonės „stebuklai“ – laidoje „Specialus tyrimas“ šį trečiadienį 21.45 per LRT televiziją. Vedėjas Daumantas Butkus.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...