captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Emigrantai“: kurti verslą Lietuvoje, o bankrutuoti Didžiojoje Britanijoje?

Nauja paskata emigruoti į Didžiąją Britaniją – skelbti bankrotą. Tereikia porą mėnesių pagyventi svečioje šalyje ir tampi jų mokesčių mokėtoju. Šia ir panašiomis verslo temomis kalbės laidos „Emigrantai“ herojai antradienį 21:15 per LRT.  
BFL nuotr.
BFL nuotr.

Nauja paskata emigruoti į Didžiąją Britaniją – skelbti bankrotą. Tereikia porą mėnesių pagyventi svečioje šalyje ir tampi jų mokesčių mokėtoju. Šia ir panašiomis verslo temomis kalbės laidos „Emigrantai“ herojai antradienį 21:15 per LRT.

Kur geriau ieškoti laimės, tėvynėje ar užsienyje? Tikėtina, kad bedarbio pašalpas gaunantys mūsų tautiečiai Lietuvoje, stos į atitinkamų institucijų eiles ir Londone. Nepaslaptis, kad atlygis laukia tik darbščių ir užsispyrusių siekti geresnio. Tokiems dažnai ir sėkmė nusišypso.

24-erių metų Deivydas Praspaliauskas sėkmės ieškoti pasiryžo dar net nebaigęs mokyklos. Prieš šešerius metus išvykęs iš Lietuvos dirbo ir Didžiosios Britanijos fermoje, ir padavėju Kipre, ir paakintas danų šeimos – indų plovėju Danijoje. Iš indų plovėjo jis greitai tapo virtuvės šefo padėjėju, o būdamas devyniolikos - gavo pasiūlymą tapti ir pačiu restorano šefu. Vis dėlto, vienoje vietoje laidos herojus užsibūti nenorėjo - baigė Kopenhagos viešbučių ir restoranų mokyklą bei atliko praktikas vienuose rimčiausių Danijos restoranų. Nepaisant įvertinimo užsienyje, Deivydas, 2010 metais iškovojęs geriausio Lietuvos virėjo vardą ir 2011 metais Sankt Peterburge su komanda laimėjęs “Baltijos kulinarijos žvaigždės” taurę, Lietuvoje prieš metus atidarė pirmąjį savo restoraną.

Kokie ambicingojo šefo siekiai ir norai dabar? Visa tai - antradienį  21:15 „Emigrantų“ laidoje. 

Reportažų autoriai Orijus Gasanovas ir Arminas Šileikis. 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...