captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Maistas ir aistros“: artėja Vėlinės

 Šią dieną senovės Lietuvoje buvo laikomasi savitų maisto gaminimo tradicijų.
Mąstytojas<br> etnologas<br> rašytojas Aleksandras Žarskus. J. Vaiškūno nuotr.
Mąstytojas
etnologas
rašytojas Aleksandras Žarskus. J. Vaiškūno nuotr.

Šią dieną senovės Lietuvoje buvo laikomasi savitų maisto gaminimo tradicijų, tačiau šį kartą norime duoti peno ne kūnui, o sielai – pakalbėti apie amžinąsias vertybes.

Teigiama, jog rudens virsmo metu mirusieji yra arčiausiai gyvųjų pasaulio, todėl į mūsų širdis ima belstis ilgesys. Kur dingo sakrali Ilgių dvasia ir kodėl šiuolaikinį žmogų taip baugina mirtis? Ar tikrai Vėlinės – tik uždegta žvakelė ant artimojo kapo?

Apie vėlių maitinimą, virsmų svarbą, amžiną sielos kelionę ir žmogaus esmę savo pastebėjimais dalysis mąstytojas, etnologas, rašytojas Aleksandras Žarskus.

Laidos vedėjai Indrė ir Erikas Tamašauskai.

„Maistas ir aistros“ – spalio 29 d., šeštadienį, 9.30 val. per LRT KULTŪRĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...