captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Ryto suktinis“: kaip pasigaminti gardžios kavos iš kiaulpienės šaknų?

Viešėsime Trakų Vokėje pas Vytautą Kasiliauską – XXI amžiaus krosnių meistrą, kuris moka viską. Jeigu nežiūrėsite, niekada gyvenime nesužinosite, kaip turi būti sumūryta tikra krosnis. Auksarankis meniškos sielos meistras pasakys, kad čia svarbiausia meilė: „Žmona gal pasibars, o gal ir ne, o krosnis tikrai atkeršys, jeigu tu jos su meile nenuglostysi.“  
Kiaulpienių šaknys. I.Labutytės nuotr.
Kiaulpienių šaknys. I.Labutytės nuotr.

Viešėsime Trakų Vokėje pas Vytautą Kasiliauską – XXI amžiaus krosnių meistrą, kuris moka viską. Jeigu nežiūrėsite, niekada gyvenime nesužinosite, kaip turi būti sumūryta tikra krosnis. Auksarankis meniškos sielos meistras pasakys, kad čia svarbiausia meilė: „Žmona gal pasibars, o gal ir ne, o krosnis tikrai atkeršys, jeigu tu jos su meile nenuglostysi.“

Vaistažolininkas, arbatos ir lietuviškos kavos žinovas Ramūnas Daugelavičius savo arbatinėje Anykščiuose pasakoja apie kiaulpienės naudingąsias savybes ir kaip iš jos šaknų pasigaminti kvapnios, sveikos, lietuviškos kavos.

Anykščių A. Baranausko pagrindinės mokyklos šeštokai Arklio muziejaus etnografinėje sodyboje iš popieriaus karpo atvirukus artėjančiai Mamos dienai, Legų sodybos šeimininkė Rita Vasiliauskienė jiems pasakoja apie karpinių tradiciją.

Vedėja Zita Kelmickaitė.

Savo pasiūlymus ir mintis surašykite ir atsiųskite mums el. pašto adresu norinkeviciute@gmail.com. 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...