Šiandien Vilniuje+15°C

  • Naujienos
  • Televizija
  • Radijas
  • Apie LRT

Dokumentinis ciklas „Ukraina: išgyvenę ugnyje“ – per LRT Kultūrą

2015-07-31 / 22:30

Įvairių šalių spaudoje dažnai skaitome pabėgėlių iš Donbaso pasakojimus. Žmonių, kurie savo akimis matė, kas dedasi šiose karo apimtose teritorijose. Donbaso gyventojai labai skirtingi – vieni nori likti Ukrainos piliečiais, kiti apsigyventi Rusijoje. Šiame cikle kalbama apie tuos, kurie pasmerkė savo...

„Naktiniame eksprese“ – kompozitorius Šarūnas Nakas

2015-07-31 / 23:55

Karo siaubiamoje Ukrainoje vasario mėnesį vyko naujosios muzikos koncertų ciklas, kuriame skambėjo ir kompozitoriaus Šarūno Nako kūriniai. „Kuo sudėtingesnės sąlygos, tuo stoiškesnė menininkų laikysena ir ambicingesni užmojai – galima sakyti, kad situacija įpareigoja ryžtingiems veiksmams”, – sako...

Liepa Rimkevičienė grįžta į LRT eterį su projektu apie Gruziją „Kaukazo legendos“

2015-08-02 / 16:15

Žurnalistė Liepa Rimkevičienė grįžta į  nacionalinio transliuotojo eterį. LRT televizijos žiūrovams ji pristatys laidų ciklą apie neseniai aplankytą Gruziją. Liepos įspūdžiai sugulė į penkių dalių ciklą „Kaukazo legendos“, kurio pirmoji dalis bus rodoma jau šį sekmadienį, rugpjūčio 2 dieną, 16.15 val.

LRT „Savaitėje“ – išskirtinis Lietuvoje viešinčio Ukrainos ekonomikos ministro interviu: Kiek lietuvis reformatorius tikisi išsilaikyti poste?

2015-08-02 / 19:55

Apie padėtį Ukrainoje – iš pirmų lūpų. Šį sekmadienį LRT televizijos „Savaitėje“ – Nemiros Pumprickaitės interviu su Ukrainos ekonomikos ministru lietuviu Aivaru Abromavičiumi.

„Naktinis ekspresas“ apie vertimo meną

2015-08-03 / 23:59

„Norite geros knygos – skaitykite „Sidro namų taisykles“,– sako geriausia šių metų vertėja Daiva Daugirdienė, kuriai skirta Metų vertėjo krėslo premija. Nors patogus krėslas atiteko už Francio Scotto Fitzgeraldo apsakymų rinkinio „Sugautas šešėlis“ vertimą, ši puiki...

„Stilius“: kaip kinta valgymo mada?

2015-08-04 / 21:00

Pastaraisiais metais valgymo mados kinta gana sparčiai, ir net Lietuvoje tam tikruose sluoksniuose  su restoranais ima konkuruoti maisto studijos. Apie jas laidoje pasakoja du įtakingiausi maisto rinkos ir maisto studijų žinovai, neseniai sulaukę galybės dėmesio atverdami savo studijas.