captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Namai namučiai“: apie duoną kasdieninę

Šiuo metu pramoninėje gamyboje, kepant duoną kepyklose, dažniausiai pridedama sintetinių rūgščių, įvairių raugų pakaitalų, įvairių E tipo emulsiklių ir antioksidantų . Todėl, jei norime natūralios duonos, turime išmokti skaityti etiketes.

Duona – vienas svarbiausių maisto produktų. Lietuvoje duoną gamina daugiau nei 200 gamintojų, o kiek jos rūšių – net sunku suskaičiuoti. Šiuo metu pramoninėje gamyboje, kepant duoną kepyklose, dažniausiai pridedama sintetinių rūgščių, įvairių raugų pakaitalų, įvairių E tipo emulsiklių ir antioksidantų. Todėl, jei norime natūralios duonos, turime išmokti skaityti etiketes.

Pašnekovės – Kauno technologijos universiteto profesorė Gražina Juodeikienė, Lietuvos sveikatos mokslų Veterinarijos akademijos profesorė Elena Bartkienė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos valstybinė maisto produktų inspektorė Vida Jarošienė.

Vedėja Alvyda Bajarūnaitė.

„Namai namučiai“ – sausio 19 d., pirmadienį, 15.05 val., kartojama sausio 20 d. 00.05 val. per LRT RADIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...