captcha

Jūsų klausimas priimtas

Klausiate – atsakome. Kaip išlukštenti pačių užsiaugintus grikius?

Namų sąlygomis grikių išlukštenti neįmanoma, tad žmogui, užsiauginusiam kelis maišus šių kruopų, reikėtų kreiptis į bet kurį grikių gamintoją. Taip sako vienos įmonės grikių kruopų gamybos vadovas Gintautas Krivickas.
Š. Mažeikos (BFL) nuotr.
Š. Mažeikos (BFL) nuotr.

LRT RADIJO klausytoja iš Kauno raj. teiraujasi, ar įmanoma namų sąlygomis išlukštenti grikius. „Užsiauginome keletą maišų grikių, tik nežinome, kaip juos reikėtų išlukštenti. Gal galėtumėte patarti?“ – klausia ji. 

„Žmogui, užsiauginusiam kelis šimtus kilogramų grikių, dėl kruopų išlukštenimo reikėtų kreiptis į bet kurį šių kruopų gamintoją, nes namų sąlygomis šių kruopų išlukštenti neįmanoma, nebent pasigaminti grikių miltus“, – teigia G. Krivickas.

Anot kruopų gamybos vadovo, lukštenant grūdas turi būti kaitinamas ir šutinamas, kad atšoktų grikio grūdo luobelė, o tai padaryti galima tik naudojantis specialia technika.

„Tačiau atskirai išlukštenti tokio mažo kiekio – kelių šimtų kilogramų – grikių techniškai neįmanoma, nes į šutinimo talpą pilamos kelios tonos grūdų. O sumaišius kelių savininkų grūdus, išlukštentų savų kruopų atskirti nebeįmanoma“, – tikina jis.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Tema: Klausiate – atsakome

Tavo LRT

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...